Autor: Jay Weinstein
ISBN 83-246-0712-9
Data wydania: 11/2006 Wydawnictwo: Septem
Ilość stron: 360
Format 180x225 mm
Szybko, łatwo, smakowicie - Sałatki i dania z owoców i warzyw - Zupy i potrawy z makaronu i ryżu - Ciasta i desery Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.
Nauczysz się:
- przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników, - wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu, - doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków, - przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina, - stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek, - pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.
Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.
Prezentowane zdjęcie może się nieco różnić od aktulanego wyglądu towaru.
Wegetariańskie przepisy
|