Strona Główna » Sklep » Poradniki » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię

Ampułki, Mezoterapia
Artykuły jednorazowe
Ciało: odchudzanie błotne koncentraty
Ciało: odchudzanie-ujędrnianie-cellulit
Demakijaż Mleczka,Toniki, Pianki
Depilacja
Dezynfekcja i środki czystości
Eksfoliacja, złuszczanie
Henna
Igły, Strzykawki
Kapsułki odmładzające
Kolagen naturalny
Kompresy medyczne
Koncentraty
Kosmetyki dla mężczyzn
Kremy i preparaty do cery z problemami
Kremy i preparaty pod oczy
Kremy na dzień
Kremy na noc
Kremy uniwersalne
Kwasy i peelingi medyczne
Makijaż - oczy
Makijaż - twarz
Maski algowe peel-off (proszek)
Maski jonowe
Maski kolagen krystaliczny
Maski kremowe i błotne
Maski w płatach
Medycyna Estetyczna NICI_PDO
Medycyna Estetyczna WYPEŁNIACZE
Mezoterapia IGŁOWA
Mezoterapia, ultradźwięki, jonoforeza, IPL, RF
Morze Martwe
Mydła, sól, żele do kąpieli
Olejki i kremy do masażu
Peelingi do ciała
Peelingi do twarzy
Pielęgnacja dłoni i stóp
Pielęgnacja szyi, dekoltu, biustu
Pielęgnacja ust
Poradniki
Preparaty okołozabiegowe
Rollery medyczne
Serum
Suplementy
Toniki
Włosy-farby i stylizacja
Włosy-odżywki i ampułki
Włosy-szampony
Zestawy kosmetyków
Zestawy zabiegowe

 Producenci
 Co nowego?
Krem arganowy nawilżający o potrójnym działaniu z minerałami z Morza Martwego Health&Beauty 50 ml
Krem arganowy nawilżający o potrójnym działaniu z minerałami z Morza Martwego Health&Beauty 50 ml
Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków

Producent: Septem
Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków - Prezentowane zdjęcie może się nieco różnić od aktulanego wyglądu towaru.

Autor: Molly Siple

ISBN: 978-83-246-1237-6

Ilość stron: 456

Data wydania: 01/2008

Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styropianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki "Kuchni bez cholesterolu" nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami.

Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających przed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych produktów.

Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom "dobrego" i obniżających "złego" cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej rodziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby.

Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążliwa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia.

Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka:

  • Stosuj wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
  • Poznaj listę owoców i warzyw o maksymalnej liczbie dobroczynnych przeciwutleniaczy.
  • Wyśledź doskonałe źródła rozpuszczalnego błonnika.
  • Sprawdź ilość tłuszczu nasyconego w najpopularniejszych pokarmach.
  • Dowiedz się, które z Twych ulubionych potraw możesz pozostawić w jadłospisie.

DODATEK SPECJALNY: przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.

Rozdziały:

Część I: Zacznij kontrolować cholesterol (31)

Rozdział 1: Pokonanie cholesterolu jest łatwiejsze (i przyjemniejsze), niż myślisz (33)

  • Cholesterol nie rośnie na drzewach (34)
  • Odżywianie się w celu zapewnienia właściwych poziomów cholesterolu (36)
    • Obniżanie poziomu LDL (36)
    • Podnoszenie poziomu HDL (40)
    • Określenie proporcji ogólnego poziomu cholesterolu do poziomu HDL (41)
  • Zwracanie uwagi na czynniki ryzyka (42)
    • Spojrzenie na homocysteinę (43)
    • Łagodzenie zapalenia naczyń (43)
    • Dodatkowe korzyści ze spożywania pokarmów regulujących cholesterol (44)
  • Obniżanie cholesterolu u pacjentów bardzo wysokiego ryzyka (44)
  • Planowanie odżywiania się w celu kontrolowania cholesterolu (45)
    • Zmiana tłuszczów zamiast rezygnacji z tłuszczów (47)
    • Zorientowanie się, co jest dla Ciebie najlepsze (48)
    • Pilnowanie cukrów i cholesterolu (49)
  • Odkrywanie zawartych w książce przepisów (50)
    • Poleganie na zdrowym jedzeniu i kuchni tradycyjnej (50)
    • Dostosowanie przepisów do Twojego gustu (51)

Rozdział 2: Najlepsza żywność pomagająca kontrolować cholesterol (53)

  • Zaprzyjaźnij się z błonnikiem (54)
    • Wchłanianie cholesterolu przez rozpuszczalny błonnik (54)
    • Liczy się każdy błonnik (57)
  • Uzbrojenie się w przeciwutleniacze (59)
    • Ratunek w postaci przeciwutleniaczy (59)
    • Wzywamy wszystkie przeciwutleniacze (60)
    • Badanie żywności pod kątem zawartości przeciwutleniaczy (62)
  • Fitoskładniki obniżające cholesterol (64)
  • Przyjazne minerały wpływające na poziom cholesterolu (65)
  • Przechwytywanie zapalenia naczyń (66)
  • Gotować z najlepszymi (68)

Rozdział 3: Rzut oka na żywność, przed którą Cię ostrzegaliśmy (71)

  • Nie wzbraniaj się przed pokarmami bogatymi w cholesterol (72)
    • Spojrzenie całościowe (72)
    • Ryzykowne połączenie: cholesterol i tłuszcz nasycony (73)
  • Wyprostowanie sprawy z tłuszczem (74)
    • Przedstawienie tłustej obsady (74)
    • Zgodna rodzina tłuszczów (78)
    • Zwrot akcji - kwasy tłuszczowe typu trans (78)
    • Przyjęcie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (81)
    • Tłusta prawda o zdrowych olejach (84)
  • Chrupanie orzechów - z umiarem (85)
    • Wartości odżywcze w małych skorupkach (85)
    • Jedzenie orzechów zamiast ciastek orzechowych, aby zapobiec chorobom serca (86)
  • Wprowadzenie do swojej kuchni żywności regulującej poziom cholesterolu (87)
    • Inwentaryzacja posiadanej żywności (88)
    • Układanie od nowa standardowej listy zakupów (88)

Rozdział 4: Kontrolowanie poziomu cholesterolu podczas jedzenia na mieście (91)

  • Śniadanie w popularnych lokalach (92)
    • Wybieranie zdrowego porannego posiłku (93)
    • Niepochlebne śniadanie, czyli jedzenie w hotelowym lobby (97)
  • Przerwa na pożywny lunch (98)
  • Jedzenie obiadu (102)
    • Jedzenie w amerykańskim stylu (102)
    • Obiady bez granic - odkrywanie restauracji (103)

Rozdział 5: Przygotowania do zdrowego gotowania (105)

  • Gromadzenie zdrowych składników (106)
    • Odkryj na nowo swój supermarket (106)
    • Odwiedziny w sklepie ze zdrową żywnością (108)
  • Rozszyfrowywanie etykiet (111)
    • Wartości odżywcze na etykiecie (112)
    • Poznawanie języka etykiet (113)
  • Przygotowania do gotowania (115)

Część II: Sztuka pożywnego śniadania (117)

Rozdział 6: Powitanie poranka zdrowymi węglowodanami (119)

  • Rozróżnianie skrobi i słodyczy (120)
    • Zwiększanie spożycia zdrowych cukrów kosztem rafinowanych (120)
    • Oda do owsa (122)
    • Jakie to słodkie, czyli pilnowanie ilości przyjmowanego cukru (123)
    • Naturalne substancje słodzące, które warto mieć w spiżarni (124)
  • Przepisy na śniadania zawierające węglowodany i przyjazne dla Twojego poziomu cholesterolu (125)

Rozdział 7: Zacznij swój dzień od białka (133)

  • Dostarcz sobie białka (133)
  • Jajka - nie takie niezdrowe, jak je malują (134)
  • Poszerzenie jadłospisu o bogate w białka śniadanie (137)
    • Dodajemy rybę (138)
    • Delektowanie się na śniadanie chudymi wędlinami (138)
    • Ukłon w stronę orzechów (139)
  • Przepisy na sycące śniadania z białkiem (139)

Rozdział 8: Śniadanie na szybko (147)

  • Kawałek owocu (148)
    • Jagoda zdrowia doda (149)
    • Cały owoc kontra sok (150)
  • Orzeszki na dzień dobry (153)
    • Odkrywanie dobroczynnego działania orzechów (153)
    • Dodawanie do śniadania kilku gramów zapobiegania (154)
  • Przygotowywanie śniadania przez sen (no, prawie) (155)
  • Przepisy na szybkie i łatwe śniadanie (156)

Część III: Dobry początek dnia ze zdrowymi przystawkami (163)

Rozdział 9: Przygotowywanie prostej i pożywnej zupy (165)

  • Zaczynamy od początku: ugotowanie smakowitego rosołu (166)
    • Gotowanie rosołu warzywnego (167)
    • Przygotowywanie rosołu z kurczaka (169)
  • Gotowanie zupy na składnikach zdrowych dla serca (172)
    • Prezentujemy rozpuszczalny błonnik (172)
    • Zupa cebulowa na ratunek (173)
    • Dorzucamy trochę witamin i minerałów (173)
    • Miksowanie kremowej zupy bez kremowej śmietanki (175)
    • Przepisy na luksusowe zupy bez wyrzutów sumienia (176)
  • Zupa jako danie główne (181)
    • Połączenie zupy i kanapki (181)
    • Przepisy na zupy z treścią (182)
  • Wymyślanie zup w oparciu o składniki z puszek i butelek (185)
    • Doprowadzanie puszkowego rosołu z kurczaka do użytku (185)
    • Puszka tego, butelka tamtego (186)

Rozdział 10: Supersałatki na codzienne posiłki (189)

  • Przygotowywanie sałatek z najlepszych spośród najlepszych (190)
    • Kupowanie najświeższych owoców i warzyw (190)
    • Właściwe obchodzenie się z owocami i warzywami (191)
    • Jakiego koloru są Twoje owoce i warzywa? (191)
  • Przygotowanie najprostszej sałatki (193)
    • Sałata na pierwszą linię (193)
    • Lista najlepszych dressingów (195)
    • Przepisy na coś więcej niż zwykłą sałatkę z warzyw (198)
  • Sałatki, które zaczynają się od białka (204)
    • Gorące sałatki na zimne noce (205)
    • Przepisy na sałatki jako główne danie (206)

Rozdział 11: Smakowite przekąski na specjalne okazje (211)

  • Małe kąski, które pokochałby kardiolog (212)
    • Dodanie chrupkości do jedzenia serwowanego na przyjęcie (212)
    • Tłuste kąski - dozwolone przystawki (214)
    • Smakowite przepisy, dzięki którym zrobisz wrażenie na gościach (217)
  • Zamiana obiadu w przystawki (222)
    • Szukanie pomocy - gotowe przystawki (223)
    • Przepisy na przyjęcie dublujące dania główne (223)

Część IV: Drób, ryby i mięso (227)

Rozdział 12: Kurczaki i indyki, czyli nowe sposoby przygotowania starych przysmaków (229)

  • Korzyści z jedzenia drobiu przy kontrolowaniu poziomu cholesterolu (230)
    • Zmniejszanie ilości przyjmowanego tłuszczu (230)
    • Witaminy i minerały w kolejności dziobania (232)
  • Stary McDonald miał kilka kurczaków - i Ty też ich nie unikaj (233)
    • Kupowanie najświeższych kurczaków (234)
    • Lodowate kurczaki - kupowanie mrożonego drobiu (235)
    • Bezpieczne obchodzenie się z kurczakami (235)
    • Bon voyage! Podróż dookoła świata z przepisami na kurczaka (237)
  • Indyk nie tylko od święta (247)
    • Szukanie odpowiedniego indyka (248)
    • Pieczenie wielkiego ptaka - indyk przyrządzany w całości (250)
    • Co zrobić z pozostałościami? (251)
    • Przepisy na potrawy z indyka, które można pałaszować jak rok długi (251)

Rozdział 13: Serwowanie pysznych owoców morza (255)

  • Smakowanie zdrowego jedzenia (256)
    • Och, te kwasy omega-3 i nie tylko (256)
    • Liczenie cholesterolu w rybach i skorupiakach (257)
    • Haczyk w owocach morza (258)
    • Które ryby wybierać (259)
  • Ryba w domu - kupowanie i przechowywanie ryb (261)
    • Branie pod uwagę pochodzenia (262)
    • Utrzymywanie ryby w świeżości po zakupie (262)
  • Łowienie komplementów, czyli jak wykorzystać właściwą metodę przyrządzenia ryby (264)
    • Dopasowanie metody do ryby (264)
    • Proste dania z ryb, które warto złowić (266)
  • Fantastyczne przepisy na ryby w całości i filety (268)
  • Dodatkowe rewelacyjne przepisy na owoce morza (273)

Rozdział 14: Miejsce mięsa w zdrowej diecie (281)

  • Sposoby zdrowego odżywiania się mięsem (282)
    • Zaczynamy od najchudszych partii mięsa (282)
    • Praktykowanie kontrolowania wielkości porcji (284)
    • Przyrządzenie mięsa tak, by ograniczyć tłuszcz (286)
  • Znajdowanie zdrowego czerwonego mięsa (287)
    • Pogoń za chudą wołowiną (287)
    • Liczenie owiec (288)
    • Polowanie na bizona (288)
    • Bieganie za strusiem i emu (289)
  • Przyrządzanie chudej i pysznej wieprzowiny (290)
    • Zachowanie soczystości wieprzowiny (291)
    • Wiedzieć, kiedy wieprzowina jest gotowa (291)
  • Mięsiste przepisy na zdrowe dania (292)

Część V: Zielenina, warzywa strączkowe i zboża kontrolujące cholesterol (299)

Rozdział 15: Powitanie w kuchni warzyw przyjaznych sercu (301)

  • Lista warzywnych VIP-ów (302)
    • Układanie listy warzyw do kupienia (303)
    • Dostarczanie sobie witamin i minerałów (304)
    • Ładowanie się roślinną energią - potężne fitoskładniki (306)
    • Posilanie się rozpuszczalnym błonnikiem (307)
  • Przygotowywanie warzyw przed podaniem na stół (307)
    • Dopieszczanie warzyw w garnku (308)
    • Podstawy gotowania na parze (308)
    • Ulepszanie gotowanych na parze warzyw zdrowymi dodatkami (308)
  • Rozmaitość przepisów na pyszne wegetariańskie potrawy (309)

Rozdział 16: Fasola i inne rośliny strączkowe obniżające poziom cholesterolu (321)

  • Powody, dla których powinniśmy kochać rośliny strączkowe (322)
    • Lubimy rośliny strączkowe za zawarte w nich białko i niską zawartość tłuszczu (322)
    • Podawanie rozpuszczalnego błonnika (323)
  • Roślina strączkowa niejedno ma imię (324)
  • Kupowanie i przechowywanie fasoli (326)
    • Wybieranie najświeższych (nic nie szkodzi, że są suszone!) (327)
    • Przechowywanie roślin strączkowych po przyniesieniu do domu (328)
    • Przygotowania (329)
    • Podstawy przyrządzania fasoli (331)
  • Przepisy na szalenie apetyczną fasolę (335)

Rozdział 17: Zboża dobre na zdrowe serce (343)

  • Rafinowane nie oznacza lepsze, czyli korzyści dla zdrowia płynące z pełnych ziaren (344)
    • Utrata wartości odżywczych w wyniku rafinowania (344)
    • Co zostało w tych zbożach? (345)
    • Wysokie noty dla pełnych ziaren (345)
    • Oferta pomocy dla cukrofobów (347)
  • Więcej zboża do wyboru (348)
    • Kupowanie pełnoziarnistych produktów (349)
    • Odkrywanie "pełnej" prawdy (351)
    • Czytanie tego, co drobnym drukiem (351)
  • Łatwe rozpoczęcie gotowania z pełnymi ziarnami (352)
    • Szybka i pewna technika gotowania (352)
    • Podstawy gotowania zbóż (353)
    • Dodawanie zboża do wszelkiego rodzaju potraw (355)
    • Przepisy na prawdziwe posiłki ze zbóż (356)
  • Zbieranie zbóż o znaczeniu historycznym (359)
    • Przepisy na pilaw z werwą (359)
    • Wykorzystanie zbóż z zamierzchłej przeszłości we współczesnych przepisach (362)
  • Powiedz buongiorno zdrowemu makaronowi (363)
    • Lecimy z ziarnem (364)
    • Pół na pół - makarony z mąki mieszanej (364)
    • Przepisy na makaron z ziarnami (365)

Część VI: Smakowite dodatki i słodkie desery (369)

Rozdział 18: Udoskonalanie smaków przyprawami i sosami (371)

  • Przyprawianie potraw, gdy ograniczasz sól (372)
    • Przebieranie ziół (373)
    • Poszukiwanie korzeni (374)
    • Gdy więcej znaczy więcej - złożone mieszanki ziół i korzeni (375)
  • Tańczymy salsę (377)
    • Podrygi z pomidorami (377)
    • Stepowanie z cebulą (378)
    • Hołubce z czosnkiem (379)
    • Przytupy z papryczką chili (380)
  • Sosy lepsze niż ze sklepu (381)
    • Zawiesiste przepisy na pikantne dodatki (382)
    • Smakowite przepisy na sos i krem (385)

Rozdział 19: Podajemy na stół owocowe desery (387)

  • Wybieranie owoców pozytywnie wpływających na serce (388)
    • Pochłanianie cholesterolu przez rozpuszczalny błonnik (388)
    • Cała paczka jest tu z nami - rozmaitość owoców (389)
    • Owocowe fitoskładniki kontrolujące cholesterol (391)
    • Najlepsze owoce na deser (393)
    • Owoce dozwolone w diecie niskowęglowodanowej (394)
  • Fajne owocowe przepisy (395)

Rozdział 20: Wypieki, dzięki którym żwawiej bije serce (403)

  • Pieczenie a serce - nie tylko z piernika (404)
    • Pieczenie ciast z użyciem dobrej jakości tłuszczów (404)
    • Unikanie białej mąki i cukru (404)
  • Udoskonalenie składników (405)
    • Pieczenie z użyciem pełnoziarnistej mąki (406)
    • Słodzenie naturalnymi cukrami (407)
    • Wprowadzanie zdrowych tłuszczów (408)
    • Wprowadzanie orzechów i ziaren (409)
    • Modyfikowanie przepisów zdrowymi składnikami (410)
  • Przepisy na wypieki niepowodujące poczucia winy (412)

Część VII: Dekalogi (417)

Rozdział 21: Dziesięć napojów "Na zdrowie!" (419)

  • Korzyści z czarnej herbaty (419)
  • Delektowanie się zieloną herbatą (420)
  • A może herbata rumiankowa? (421)
  • Zwycięskie czerwone wino (422)
  • Radość z kropli winogron (422)
  • Bieg po pomarańczę (423)
  • Wprowadzanie innych soków (byle nie za dużo!) (424)
  • Podnoszenie kufla (425)
  • Sączenie zdrowych napojów gazowanych (426)
  • Lassi, wróć (426)

Rozdział 22: Dziesięć sposobów na zmniejszenie wydatków na jedzenie (427)

  • Robienie zakupów częściej, kupowanie mniej (427)
  • Wizytowanie targów (428)
  • Kupowanie sezonowych warzyw i owoców (428)
  • Chodzenie do sklepów z listą (428)
  • Zwiedzanie lokalnych sklepików (429)
  • Kombinowanie, jak zachować świeżość żywności (429)
  • Zaopatrzenie w rosół (430)
  • Podróżowanie z przekąskami (430)
  • Znajdowanie tanich restauracyjek (431)
  • Częściej gotuj w domu (431)

Dodatki (433)

Dodatek: Jednostki miar i wag (435)


Prezentowane zdjęcie może się nieco różnić od aktulanego wyglądu towaru.

Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
Wszystkie towary z kategorii: Poradniki
Chemia piękna
•••
Ciąża dla bystrzaków
•••
Ciąża zdrowa i bezpieczna Przeżyj ciążę zdrowo i bez komplikacji Wydanie II
•••
Feng Shui. Harmonia i spokój
•••
Fitness, zdrowie i uroda
•••
Gry i zabawy
•••
Kosmetologia pielęgnacyjna i lekarska
•••
Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
•••
Lekarz rodzinny. Alergia
•••
Lekarz rodzinny. Artretyzm
•••
Lekarz rodzinny. Astma
•••
Lekarz rodzinny. Bóle pleców
•••
Lekarz rodzinny. Cholesterol
•••
Lekarz rodzinny. Cukrzyca typu 2
•••
Lekarz rodzinny. Depresja
•••
Lekarz rodzinny. Menopauza
•••
Lekarz rodzinny. Nadciśnienie
•••
Lekarz rodzinny. Osteoporoza
•••
Lekarz rodzinny. Zaburzenia tarczycy
•••
Migrena dla bystrzaków
•••
Nadciśnienie dla bystrzaków
•••
Ogrodnictwo dla bystrzaków
•••
Podstawy masażu
•••
Problemy ze snem dla bystrzaków
•••
Trening psów dla bystrzaków
•••
Wegetariańskie przepisy
•••
Wellness SPA i Anti-Aging PZWL
•••
Zabiegi pielęgnacyjne dłoni i stóp - podręcznik dla kosmetologów i kosmetyczek
•••
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Kolagen Naturalny Colway GRAPHITE 100ml
Kolagen Naturalny Colway GRAPHITE 100ml
Kolagen Naturalny Colway PLATINIUM 200ml
Kolagen Naturalny Colway PLATINIUM 200ml
COLVITA Colway 120 kapsułek
COLVITA Colway 120 kapsułek
Nadciśnienie dla bystrzaków
Nadciśnienie dla bystrzaków
Migrena dla bystrzaków
Migrena dla bystrzaków
Ciąża zdrowa i bezpieczna Przeżyj ciążę zdrowo i bez komplikacji Wydanie II
Ciąża zdrowa i bezpieczna Przeżyj ciążę zdrowo i bez komplikacji Wydanie II
 Koszyk
0 przedmiotów
 Znajdź towar
 
 Użyj słów kluczowych, aby znaleźć produkt, którego szukasz.
 Zaawansowane Wyszukiwanie
 Promocje
Kolagen promocje
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie kosmetyki z firmy:

Septem
 Powiadomienia
Powiadomienia Powiadamiaj mnie o uaktualnieniach w Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
 Informacje
Wysyłka towaru.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.

2006 Kontakt z nami
Natural Collagen Cosmetics